(103)

Pakten

audiobook & e-book


En thriller i sektmiljö, för lĂ€sare av »Gone Girl« och »Kvinnan pĂ„ tĂ„get«. Du kommer aldrig att se pĂ„ Ă€ktenskapet pĂ„ samma sĂ€tt igen 


Nygifta Alice och Jake fÄr ett mÀrkligt erbjudande av en man de trÀffar pÄ sitt bröllop: att de ska gÄ med i nÄgot han kallar Pakten. MÄlet för Pakten Àr tydligt: att hjÀlpa varandra till lyckliga livslÄnga Àktenskap. HÀr finns personer frÄn samhÀllets toppskikt, som delar allt men lÄtsas att de inte kÀnner varandra om de rÄkas pÄ stan.

Till en början verkar reglerna rimliga: Svara alltid i telefon nÀr din partner ringer. Planera en gemensam resa minst en gÄng i kvartalet. NÀmn aldrig Pakten för nÄgon utomstÄende.

Alice och Jake sveps till en början med i gemenskapen och auran av framgÄng. Tills en av dem bryter mot en regel.

NÀr det gÄr upp för dem vad det Àr för slags kontrakt de har skrivit under, börjar deras nya liv att framstÄ som en ond dröm.

Pakten, liksom Àktenskapet, Àr nÄgot man förbinder sig till pÄ livstid. Och de andra paren Àr beredda att ta till vilka medel som helst för att helga mÄlet.

MICHELLE RICHMOND Àr författare till sex böcker. The Year of Fog blev en New York Times bestseller. Hon bor i norra Kalifornien med sin familj. Pakten (engelsk titel The Marriage Pact) utkommer den 25 juli 2017 i USA och samma datum i Sverige. Den översÀtts till mer Àn tjugo sprÄk och filmrÀttigheterna Àr sÄlda till 20th Century-Fox.