Tag med pĂ„ en rejse ind i Kinas grĂžnne hjerte â hvor forandringerne i dag er fysiske som lussinger, hvor kommunisme er fiktion, og hvor en milliard mennesker hver dag anstrenger sig for at fĂ„ billet til toget mod de gyldne tider â fĂžr det er for sent.
âFolket og kun folket er drivkraften i skabelsen af verdenshistorienâ, sagde Mao Zedong. Folket skabte mĂ„ske nok revolutionen i Kina â men ikke uden modstand. Da kommunisthĂŠren i begyndelsen af 1930erne var pĂ„ kanten af udslettelse, valgte den at flygte â at begive sig ud pĂ„ en vanvittig fodtur gennem mere end 6000 kilometer af Kinas mest fjendtlige terrĂŠn â den i dag mytologiske âLange Marchâ. Gennem bakkede og fattige landskaber, over snepiskede bjergpas, brusende floder og ud pĂ„ den stĂžvede, uforsonlige slette lige syd for Den Gule Flod.
Hvad er det for en kraft, der samler kineserne om revolutioner, kampagner og Þkonomiske mirakler? FÄr enorme mÊngder af mennesker til at begive sig ud i uvisheden for at fÞlge nogle fÄ fantaster mod diffuse, fjernt lysende mÄl? Det er Pandaeffekten! At noget er noget uden at vÊre noget! Og det er i virkeligheden den, der driver folket.
Holger Dahl, der i 2013 udgav den anmelderroste Kina â Engang for et Ăžjeblik siden, fĂžlger sporet af den Kinesiske revolutions âLange Marchâ â fra den rige Ăstkyst og ind i det gamle Kina â ind i landets historie, litteratur og mulige fremtid.