(0)

Perspektiv

audiobook & e-book


Anden verdenskrig nÄr sin afslutning. Tilbage ligger ruin efter ruin. Mange tyskere stÄr uden hjem og ejendele, og mange har mistet et eller flere familiemedlemmer. Men i toppen af det hele sidder en international skare af forretningsmÊnd, der har formÄet at tjene penge pÄ krigen. Den unge, danske forretningsmand Kristian Bendtsen har med en sÞnderskudt samvittighed formÄet at fÄ familieforetagenet til at vokse ved at spekulere i dÞd og ÞdelÊggelse. SpÞrgsmÄlet er bare, om det var prisen vÊrd?

"Perspektiv er tredje og sidste del af romanserien "Den hellige alliance", om en dansk-tysk handelsforbindelse og den stigende indvirkning fra nazismen, som kan mĂŠrkes i alle lag af samfundet.

BĂžgerne kan lĂŠses uafhĂŠngigt af hinanden

Ditte Cederstrand (1915-1984) var dansk forfatter. Hun voksede op i Hellerup, nord for KÞbenhavn og uddannede sig blandt andet til korrespondent ved HandelshÞjskolen. Ditte Cederstrand flyttede til Tyskland i 1938 og oplevede rÊdslerne ved det nazistiske regime og krigen pÄ nÊrmeste hold. I 1944 rejste hun tilbage til Danmark og kort efter begyndte hendes politiske engagement at blomstre. Cederstrands kommunistiske overbevisninger prÊgede i hÞj forfatterskabet, og hun er sÄledes ogsÄ mest kendt for serien om "De uspurgtes historie" - et vÊrk i syv bind, som handler om arbejdernes vilkÄr og historie. Ditte Cederstrand var stÊrkt influeret af forfattere sÄsom Martin Andersen NexÞ, Hans Kirk og Hans Scherfig.

Ditte Cederstrand opnÄede at modtage Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1979 samt et stort antal priser og Þvrige hÊdersbevisninger for sit forfatterskab.


Narrator: Agnethe BjĂžrn
Duration: