(444)

Pohjoisen poliisi kertoo

audiobook


Mukaansatempaava true crime -teos rovaniemelÀisen rikostutkija Martti Karjulan pitkÀstÀ urasta ensin jÀrjestyspoliisissa, sitten suojelupoliisin etsivÀnÀ ja lopulta keskusrikospoliisissa.

TyöskennellessÀÀn Supossa 1970-luvun loppupuolella nuori poliisi tapasi niin Tanskan kuningattaren kuin Yhdysvaltain presidentin. Omalla tavallaan hohdokas työ ei kuitenkaan ollut sellaista poliisityötÀ, jota Martti olisi halunnut tehdÀ. NiinpÀ hÀn siirtyi ensin Rovaniemen poliisilaitoksen rikostutkintaan ja pÀÀtyi sieltÀ haluamalleen alalle keskusrikospoliisiin.

TyöskennellessÀÀn huumetutkinnassa Martti alkoikin luoda yhteistyötÀ KRP:n eri yksiköiden kanssa. Laajojen huumejuttujen lisÀksi keskusrikospoliisi tutki myös henkirikoksia ja muita raakoja vÀkivaltarikoksia. LisÀksi työuraan mahtuu koko maailmaa kohauttanut sopupelitutkinta.

Martti kertoo myös omanlaatuista huumoria sisÀltÀneistÀ rikosjutuista, törkeÀstÀ taikatempusta ja erikoisen aseen kÀytöstÀ henkirikoksen tekijÀÀ pidÀtettÀessÀ.

Sisko Koskiniemi on kirjailija, joka on toiminut Rovaniemen poliisilaitoksen sosiaalityöntekijÀnÀ kymmenen vuotta. HÀneltÀ on julkaistu kaksi fiktiivistÀ romaania poliisilaitoksen sosiaalityöntekijÀn työstÀ.


Narrator: Petri Hanttu
Duration: