(0)

Potemkins paraply

E-book


Potemkins paraply er en roman om en skizofren mand, der i sine vanvidsÞjeblikke tror, at han er rÄdgiver for den russiske prÊsident.

Han hjemsĂžges af tvangstanker, der er ved at ĂždelĂŠgge ham selv og hans omgivelser. Han forsĂžger at flygte – bĂ„de fra prĂŠsidenten, sin familie, sin kĂŠreste og fra sig selv, men han er pĂ„ en umulig opgave.

Jens Blendstrup skriver om TĂžrke:

Det er sjĂŠldent, jeg har lĂŠst en nutidig satire sĂ„ skarp som den her. En vigtig pointe er, at der ikke er nogen helt – men en vranten gammel mand, der insisterer pĂ„ medmenneskelighed i en tid, hvor menneskelighed betragtes som en svaghed. (
) Der er noget Panduro over det 


Jens Blendstrup skriver om NĂŠsvisheder frabedes:

God bog. Meget fin og ganske usentimental. Nogen ville sige sort komik. Og denne pragtfulde umulige far-figur. Og sĂžnnen der fĂžrer fanen videre. Det er jo pĂ„ den ene side tragisk men ogsĂ„ enormt befriende festligt, ja livsbekrĂŠftende. Der bliver sagt meget pĂ„ de 70 sider – ogsĂ„ pĂ„ de 10.000 sider, som er i mellem sĂŠtningerne. Jeg kan rigtig godt lide den mĂ„de, musikken og fortiden blandes ind i historien – ligesom sĂŠtstykker. Det er en lille perle, sgu.