(681)

Punainen prinsessa

audiobook & e-book


Tampereen PyhÀjÀrvellÀ vietetÀÀn juhannusta perinteikkÀÀsti: yksi hukkunut. Kuolleen naisen henkilöllisyyttÀ selvittÀmÀÀn hÀlytetÀÀn komisario Markus Berglund ja hÀnen aisaparinsa Ruokosalmi. Murhatutkimukset johtavat poliisin tÀysin odottamattomaan suuntaan ja 70-lukulaisia kuohuttaneen Baader-Meinhof-terrorismin lÀhteille. Kuka arvoituksellinen nainen oikein on?

Uutinen kantautuu pian Tampereelta suureen maailmaan. Koko juttu on paisua yli ÀyrÀidensÀ viimeistÀÀn silloin, kun Saksan turvallisuuspalvelu ja sen kenttÀjohtaja Sandra Klinger ottavat ohjat kÀsiinsÀ. Onko kylmÀ verinen RAF-terroristiryhmÀ tehnyt paluun?

Mysteeri vie syvÀlle RAF:n ja sen ikonisten johtohahmojen, Andreas Baaderin, Ulrike Meinhofin ja Gudrun Ensslinin menneisyyteen. Samalla se kurkottaa ihmismielen synkimpiin syövereihin ja kysyy, mikÀ saa ihmisen uskomaan fanaattisesti oman kÀden oikeuteen.

Terroristien jÀljet kulkevat Tampereelta Berliiniin, HelsingistÀ Hampuriin ja Stammheimin vankilasta Hervantaan. Koukuttava rikosromaani ammentaa lÀhimenneisyydestÀmme, jossa on jotakin pelottavan tuttua.

Antti Vihinen (s. 1961) on kirjailija ja monipuolinen kulttuurivaikuttaja. HÀnen tiensÀ tamperelaisesta bÀndibussista kulttuuriteorian professoriksi Saksaan on uskomaton seikkailu. Hampurin yliopistossa Vihisen kurssitoverina oli Ulrike Meinhofin tytÀr, jonka tarina ei jÀttÀnyt hÀntÀ rauhaan. NiinpÀ hÀn perehtyi RAF:n toimintaan perin pohjin ja rakensi dekkarinsa aiheen ympÀrille. Vihinen on työskennellyt suomalaisen kulttuuriviennin tehtÀvissÀ Berliinissa ja Sibeliustalon johtajana Lahdessa.


Narrator: Jukka PitkÀnen
Duration: