(119)

Pyramidien varjossa

audiobook & e-book


Yli 200 vuoden ajan muinaisen Egyptin monumentit ovat houkutelleet Niilin varrelle tutkijoita ja uteliaita matkailijoita kaikkialta maailmasta. Pienten vauvojen muumioita ja jÀttimÀisiÀ pyramideja analysoidaan tarkasti, jotta saadaan lisÀÀ tietoa maailman vanhimpiin kuuluvasta sivilisaatiosta.

Aiemmin tutkijoiden työvÀlineinÀ olivat kaivauslastat ja siveltimet, nyt turvaudutaan tietokonekuvauksiin ja dna-analyyseihin. Tutkimuksista huolimatta kaikkiin Niilin varren suurvaltaan liittyviin kysymyksiin ei vielÀ ole saatu vastausta. Miten Egyptin valtakunta syntyi? Kuka rakensi pyramidit? Murhattiinko Kleopatra?

TÀssÀ kirjassa paneudumme tuoreimpiin Egyptin suuruuden aikaa kÀsitteleviin tutkimuksiin. Vastauksia etsitÀÀn muun muassa ilmastonmuutoksesta, rankoista monsuunisateista ja monimutkaisesta uskonnosta, jossa jumalat vaikuttivat kaikkeen toimintaan. Mielenkiintoisia lukuhetkiÀ!

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Narrator: Jussi Puhakka
Duration: