(0)

Rousseau. Fantasien til magten

E-book


"Menneskerettighederne er et revolutionÊrt begreb. Det er overbevisningen om, at magt ikke er ret. De bygger pÄ en forestilling om naturret. De siger, at menneskene er fÞdt lige og frie. Mennesket har et ansvar, ingen myndighed kan fratage det. Menneskerettighederne er universelle. De gÊlder alle."

Den geneviske filosof Jean-Jaques Rousseau er den stĂžrste friheds- og menneskerettighedsforkĂŠmper nogensinde, og hans insisteren pĂ„ menneskets naturlige frihed blev gennemgĂ„ende i FN’s MenneskerettighedserklĂŠring fra 1949 nĂŠsten to Ă„rhundrede efter hans dĂžd.

Peter Wivels bog fokuserer pÄ Rousseaus moralfilosofi og perioden 1750-1762, hvor hans to hovedvÊrker "Samfundspagten" og "Emil" udkom. Bogen er forsynet med en ordbog over filosofiske begreber, sÄ man fÄr en sÄ dyb forstÄelse som muligt af denne banebrydende filosof, som vi endnu i dag skylder sÄ meget.

Peter Wivel (f. 1943) er en dansk journalist, forfatter og redaktÞr. Han har vÊret chefredaktÞr pÄ bÄde Information, Weekendavisen og Berlingske Tidende og har desuden arbejdet som korrespondent i Berlin, London og Paris. Peter Wivel har udgivet flere biografier om historiske personer og blev i 1999 Ridder af Dannebrog.