(1)

Salatsnedker

E-book


Salat-agurk-tomat er en lidt slatten salat-tankegang. Salater kan sĂ„ meget mere – faktisk er Ditte Ingemann, der selv spiser salat hver dag, tilbĂžjelig til at mene, at en salat kan ALT. Det viser salat- og grĂžntsagseksperten i sin nye bog, hvor hun slĂ„r et slag for at fĂ„ redefineret begrebet ”salat”, sĂ„ ordet forstĂ„s i sin bredeste forstand. Det gĂžr hun i form af 75 nye, sprĂžde, sunde og saftige salatopskrifter til enhver lejlighed og for enhver smag. Der er alt lige fra de simple og de lune, til de fyldige, de festlige, de feminine og de maskuline samt de supersunde.

I bogen finder man ogsÄ opskrifter pÄ salatens bedste ven, nemlig tilbehÞr og toppings som brÞd, saltede mandler, bagte tomater, gode dressinger m.m., som alt sammen sÊtter kulÞr pÄ salatskÄlen. Ditte giver ogsÄ tips til, hvordan man nemt kan sammensÊtte salater, festlige salatmenuer samt ikke mindst til godt salatgrej.

Endelig har bogen en gennemgang af Dittes ”10 superhelte” i salatmĂŠssig sammenhĂŠng: spidskĂ„l, blomkĂ„l, tomat, squash, grĂŠskar, fennikel, jordskok, glaskĂ„l, aubergine og knoldselleri.

LÊseren fÄr gode rÄd om, hvad de kan bruges til, hvilke krydderier de passer godt sammen med, og hvordan konsistens og smag bliver ved forskellig tilberedning.