(31)

SALATTU MAFIA: 'Ndrangheta

audiobook & e-book


JÀnnittÀvÀ tietokirjasarja Italian mafioiden verisestÀ historiasta ja nykypÀivÀstÀ jatkuu!

Maailman rikkaimman ja vaarallisimman rikollisjÀrjestön toiminta on nÀkymÀtöntÀ ja tÀysin salaista. Kuka tahansa vaatimattoman italialaisen vuoristokylÀn asukas saattaa työskennellÀ kansainvÀlisen huumekaupan keskiössÀ.

Calabrialainen Ndrangheta on niin tuntematon mafiajÀrjestö, ettei kukaan oikein tiedÀ, keitÀ ovat sen nykyiset johtajat. HeitÀ ei tunneta Italiassa eikÀ maailmalla. He elÀvÀt vaatimattomasti ilman ulkoisia merkkejÀ heidÀn kÀsittelemÀstÀÀn valtavasta rahamÀÀrÀstÀ. NÀkymÀttömyyttÀ auttaa myös se, ettÀ calabrialaisten perheiden ei enÀÀ itse tarvitse syyllistyÀ rikoksiin, koska he ovat ulkoistaneet vÀkivallan ja huumebisneksen elÀmÀstÀÀn. He johtavat rikollista toimintaa turvallisen vÀlimatkan pÀÀstÀ.

Calabrialaisen mafian tÀrkein ominaispiirre on verisukulaisuus ja siihen perustuva tiukka rakenne, joka suojaa 'Ndranghetaa tehokkaasti soluttautujilta ja ilmiantajilta. Se suu joka puhuu, tuhotaan hapolla. Mafian jÀsenet sitoutuvat ehdottomasti perheiden verisiteisiin ja patriarkaatin kÀskyvaltaan.

Suomalais-italialainen tietokirjailija Anton Monti sukeltaa mafiasarjan kolmannessa osassa calabrialaisen mafian menneisyyteen ja nykypÀivÀÀn. Kirja kuvaa koukuttavasti niitÀ monimutkaisia, vÀkivaltaisia ja salaperÀisiÀ kytköksiÀ joita mafia kykenee saamaan aikaiseksi ja joissa vuoron perÀÀn esiintyvÀt mafiosot, tavalliset rikolliset, poliittiset salajuonet ja selittÀmÀttömÀt murhamysteerit.

Italian rikollisuuden kerrostumat paljastuvat Anton Montin neliosaisessa tietokirjasarjassa. Monti kuvaa tarkasti ja yksityiskohtia sÀÀstÀmÀttÀ miten mafian lonkerot tunkeutuvat kaikkialle aina maataloudesta politiikkaan ja huumekauppaan asti.


Narrator: Juhani Rajalin
Duration: