Samfølelse er en metafor for et jeg-du-forhold, der danner basis for fællesskab og sammenhold, som forfatteren mærkede i efteråret 2016, da hun besøgte Charlie Hebdo og talte med en ung kvinde, der var i bygningen, da terroranslaget fandt sted. Forfatteren så tegninger af de omkomne på bygningens mur og vekslede få ord med den unge kvinde, der var dybt berørt. Ord var overflødige for at forstå øjeblikket og stemningen.
Den danske arkitekt Johan Otto von Spreckelsen har tegnet den nye triumfbue, hvor han i sin projektbeskrivelse udtrykker, at buen er et symbol på, at mennesker i fremtiden kan mødes i frihed. Linjen mellem den gamle og den nye triumfbue ser forfatteren i et historisk perspektiv, hvor suveræne livsytringer viser, at mennesker med åbenhed, troværdighed og spontanitet kan finde sammen og tænde lys, når ondskab truer os.
Uddrag af bogen
(Mellem Napoleons bue og den nye bue er der et Jeg- Du-forhold)
Linje – lag – forgreninger
En rejse i flere lag
lokalt og globalt
linjen har lag og forgreninger
en rejselysten kvinde
leger detektiv og finder slutninger
på grundlag af hændelser
drives nye erkendelser frem
men vi er forskellige
og sådan kom min idé
formning af tanker
om samfølelse og forgreninger
Om forfatteren
Jytte Lund Larsen (f. 1951) er cand.pæd. i tysk, pædagogik og psykologi, sidefag i psykologi og Co-Active Coach fra USA. Medlem af etisk komité for International Coach Federation fra 2008-2009, hvor etik og interkulturel forståelse er til debat. Lektor hos VUC & hf i Nordjylland. Freelancejournalist, forfatter til fagbøger og noveller. Samfølelse er hendes tredje digtsamling.