(0)

Sin lykkes smed

audiobook & e-book


"To drébte i samme stille sidegade, endda fra samme tovérelsers lejlighed, det er selv i vore dage ikke hverdagskost
"

SÄdan begynder Hans Lyngby Jepsens roman. Sidegaden ligger i KÞbenhavns indre by, og vore dage er nogle hede sommermÄneder i 1994.

Kriminalpolitiets udsendte reprĂŠsentanter gĂ„r den lille ejendoms beboere pĂ„ klingen, og huset i KĂžbenhavn Ă„benbarer sine skĂŠbner – de blakkede og de tilsyneladende retlinede – med deres noget modvillige fĂŠllesskab.

Med glimt i Þjet og stor overbÊrenhed over for folks individualitet er "Sin lykkes smed" bÄde en kriminalintrige og en sÊdeskildring. Typisk dansk og menneskeligt overraskende.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skÞnlitterÊr forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev fÞdt pÄ en fattiggÄrd i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen, for at studere pÄ Polyteknisk LÊreanstalt i KÞbenhavn. Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans fÞrste novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter. Hans Lyngby Jepsen har bestridt indflydelsesrige poster i bÄde Dansk Forfatterforening og Danske SkÞnlitterÊre Forfattere. I perioden 1964-88 boede han pÄ Sicilien. Efter 1988 har han boet i KÞbenhavn, pÄ Frederiksberg og i Nordjylland.


Narrator: Erik KĂŒhnau

Duration: