(0)

Som et rosenblad for vinden

E-book


Som et rosenblad for vinden fortÊller den tragiske historie om solodanserinden Elna Lassen, der fra 1925 og til sin dÞd fem Är senere var Den Kongelige Ballets absolutte stjerne. Da hun begik selvmord kun 29 Är gammel, pÄ et tidspunkt hvor vejen til en international karriere lÄ Äben, udlÞste det landesorg i Danmark.

I dag er Elna Lassens navn kun en svag erindring hos sÊrlig balletinteresserede. Der findes kun lidt materiale om hende, i det hele taget er Ärene 1910-1930 pÄ Det Kgl. Teater ikke meget beskrevet. Denne bog om Elna Lassen er, udover den personlige og tragiske, ogsÄ et tidsbillede, et stykke teaterhistorie og en fortÊlling om den kongelige danske ballet og balletmiljÞet i disse Är.

Elna Lassen begyndte som balletbarn i 1910, og hendes vej gik over bÄde Paris og New York. Hun havde et sÄrbart sind, og hun var tidligt splittet ikke alene mellem den klassiske ballet og skuespillet, men ogsÄ mellem balletten, sangen og revyen. Med i sin bagage havde hun en dunkel familiehistorie og et dramatisk Êgteskab med en af datidens store charmÞrer, hvis erobringer talte bÄde Liva Weel og Erna Hamilton.