(0)

Sorgen ved selvmord

E-book


"Denne bog er skrevet med ét formÄl: At give mÊle til mennesker, der ofte bliver mÞdt med tavshed.

Efterladte og pÄrÞrende til mennesker, der har begÄet selvmord, er sjÊldent i fokus, bl.a. fordi selvmord gennem mange Är har vÊret stÊrkt tabubelagt, ikke noget man talte om. Og hvad angÄr de senere Ärs forsÞg pÄ at forebygge selvmord, har opmÊrksomheden naturligt nok fÞrst og fremmest vÊret rettet mod dem, der forsÞger at begÄ eller begÄr selvmord. Ikke mod dem, der bliver tilbage."

I "Sorgen ved selvmord" fortÊller mennesker, der har vÊret pÄrÞrende til en person, der har begÄet selvmord, om de fÞlelser og den sorg, de har siddet tilbage med. Det er altid svÊrt at miste en, man holder af, men sker det ved selvmord er der en masse andre fÞlelser pÄ spil bagefter, ikke mindst spÞrgsmÄlet om, hvorvidt man kunne have gjort noget for at forhindre det.

"Sorgen ved selvmord" bryder tavsheden omkring selvmord og lader de efterladte komme til orde. Bogen bringer ogsÄ interviews med psykologer, prÊster, politiet og andre, der pÄ den ene eller den anden mÄde beskÊftiger sig med emnet professionelt. Bogen udkom fÞrste gang i 2002.

Inger Anneberg (f. 1956) er en dansk journalist og forfatter, der stÄr bag flere bÞger. Hun er uddannet journalist og master i sundhedsantropologi og har skrevet ph.d. om dyrevelfÊrd i landbruget. Inger Anneberg har endvidere vÊret forfatter og medforfatter til bÞger om selvmord, selvmordsforebyggelse og hÄndtering af de fÞlelser, der rammer de efterladte til personer, der vÊlger at tage deres eget liv.