(0)

Stjernen

E-book


Marjorie er en ung jødisk kvinde, der har Ên drøm: at blive skuespillerinde. For at slippe for at blive diskrimineret pü grund af sin jødiske baggrund Ìndrer hun sit navn fra Morgenstern til Morningstar, men sin jødiske arv bÌrer hun alligevel med sig.

Da hun indleder et forhold til den Ìldre komponist Noel, ser hun pü sin jødiske identitet med nye øjne. Noel har Ìndret sit navn fra det jødiske Saul for at undslippe sin jødiske arv, og han gør nar af, at Marjorie endnu følger mange af jødedommens traditioner. Men hvor langt er Marjorie villig til at gü for at blive skuespiller og gift med Noel? Hvor meget af sig selv vil hun lÌgge pü hylden, hvilke kompromiser vil hun indgü, og er Noel og skuespillerdrømmen overhovedet det vÌrd?

"Stjernen" var en enorm succes og er blevet set som den første amerikansk-jødiske roman, der var populÌr uden for den jødiske lÌserskare. Bogen er en klassiker inden for amerikansk litteratur og blev i 1958 filmatiseret med Natalie Wood i hovedrollen.

Herman Wouk (1915-2019) var en amerikansk bestsellerforfatter, der skrev en lang rĂŚkke historiske romaner, der opnĂĽede stor popularitet verden over. Han vandt Pulitzer-prisen for romanen "Mytteriet pĂĽ Caine", og hans trilogier "Europa i flammer" og "Verden i flammer" blev filmatiseret og vist pĂĽ fjernsynet i talrige lande.