(0)

Syng mine svaner. Nordiske folkeeventyr

E-book


"Der var engang en konge og en dronning, som havde seks smukke døtre. Da de var helt smü, blev de alle bortført af hvirvelvinden. Først den Ìldste, sü de to nÌstÌldste og til sidst de tre yngste. Kongen og dronningen sørgede dybt og lod søge overalt, men forgÌves. Ikke det ringeste spor var at finde af de forsvundne prinsesser."

Vibeke Stybe genfortÌller en rÌkke af de bedste nordiske folkeeventyr. Vi møder forsvundne prinsesser, stygge trolde, drillesyge nisser og en pige, der grÌder guldtürer. FortÌllingerne er ikke bare spÌndende og sjove for børn og voksne, men ogsü et interessant kig tilbage i den nordiske folkesjÌl og de motiver, der dukker op pü tvÌrs af landegrÌnser og ürhundreder.

Bogen udkom første gang i 1992 og henvender sig til voksne og børn over 6 ür.

Vibeke Stybe (1922-2021) var en dansk bibliotekar, forfatter og forsker i børnelitteratur. Hun var med til at sÌtte børnelitteratur pü dagsordenen, og det var pü hendes opfordring, at der i 1954 blev oprettet en sÌrlig børnebogssamling ved Statens PÌdagogiske Studiesamling. Vibeke Stybe udgav büde sine egne børnebøger og vÌrker om børnelitteratur generelt. Hun var i mange ür ansat ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet.