(122)

Taivaassa torpan maa

audiobook & e-book


Riipaiseva kertomus nÀlÀstÀ sekÀ toivosta, joka ei koskaan sammu.

EletÀÀn 1860-luvun nÀlkÀvuosia. Talvet ovat kylmempiÀ kuin koskaan ja yli satatuhatta suomalaista menettÀÀ henkensÀ.

Kun loputon talvi vyöryy Suomen ylle, myös RödbÀckin sukuun kuuluva Iisak Hermanninpoika saa siitÀ osansa. Iisakista tulee sairaana houreinen. HÀn on nÀlÀstÀ ja sairaudesta niin voimaton, ettei jaksa edes nousta pystyyn. Mutta niin vain Iisak selviÀÀ. Millainen elÀmÀ hÀnellÀ on edessÀÀn, kun pahimmasta on selvitty?

Samaan aikaan piika Serafia, tuttavien kesken Seru, painiskelee omien ongelmiensa parissa. Tytön Àiti on kuuromykkÀ ja isÀstÀ ei ole tietoakaan, joten hÀn on tottunut pitÀmÀÀn omia puoliaan. Kun Seru kohtaa sanavalmiin ja hurmaavan Kustaan, on mietittÀvÀ tarkkaan, kenet uskaltaa pÀÀstÀÀ lÀhelleen.

Taivaassa torpan maa aloittaa mukaansatempaavan historiallisen kirjasarjan RödbÀckin suvusta.

Yksi suku, monta tarinaa. RödbÀckin suku kertoo jÀnnittÀvÀllÀ tavalla Suomen historiasta yhden suvun kautta. MitÀ tapahtui nÀlkÀvuosina? Millaista oli amerikansuomalaisten elÀmÀ 1800-luvun lopulla? Miten sisÀllissota vaikutti tavalliseen suomalaiseen sukuun?

Tuure Vierros (1927–2012) oli suomalainen historian ja yhteiskuntaopin opettaja ja kirjailija. HĂ€n oli kotoisin KankaanpÀÀstĂ€ ja teki pitkĂ€n uran opettajana eri paikkakunnilla. Vierros julkaisi lukuisia historiallisia romaaneja ja oppikirjoja ja myös nĂ€ytelmiĂ€ ja esseitĂ€.


Narrator: Tanja Talvensalo
Duration: