(0)

Tarulinna

E-book


Joel Lehtosen toimittama "Tarulinna" on lapsille suunnattu suomalaisten kansansatujen kokoelma. ElÀvÀisesti kerrotuissa saduissa seikkailevat niin vuorenpeikot ja jÀttilÀiset kuin myös kuninkaalliset prinssit ja prinsessat. Napakan mittaisia satuja voi lukea joko yksi kerrallaan ja useamman putkeen ahmien.

"Tarulinnan" tarinat on kerÀtty Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kokoelmista. Esipuheessaan Lehtonen kertoo, ettÀ satujen juuret ovat itÀ- ja lÀnsisuomalaisissa kertomuskerÀyksissÀ. Satuja on Lehtosen mukaan tÀytynyt hieman "karsia ja 'kaunistella', sillÀ olen kustantajan pyynnöstÀ sommitellut sadut lasten ja nuorison luettaviksi".

Joel Lehtonen (1881–1934) oli suomalainen kirjailija, toimittaja ja kÀÀntĂ€jĂ€. HĂ€nen tunnetuin teoksensa on "Putkinotko", joka on Savoon sijoittuva yhdenpĂ€ivĂ€nromaani.

Lehtonen syntyi aviottomana poikana, ja Àiti jÀtti Lehtosen huutolaislapseksi jo puolivuotiaana. Lehtosen onneksi koitui papinleski Augusta Wallenius, joka huusi Lehtosen itselleen, kun tuleva kirjailija oli neljÀvuotias.