(2)

TEMA: Modstand (Fangen fra Azkaban #2)

audiobook


I dette kapitel mü Harry ikke blot udholde den sÌdvanlige Dursley-trio pü LigustervÌnget, for til Harrys store fortrydelse kommer Vernons bidske og fjendtlige søster, Marge, pü ugelangt besøg - og hun er tilmed flankeret af sin rÌdselshund, Ripper.

Der er i den grad lagt op til modstand mod og fra Harry, og derfor lĂŚser vi netop kapitlet under dette tema.

Harry er dog ikke ene om at møde og føle modstand, for i løbet af kapitlet bliver det tydeligt, at der er mange eksempler pü netop modstand:

Vi diskuterer den übenlyse modstand, som den samlede Dursley-familie udviser over for den mystiske, undvegne morder, de hører om i nyhedsudsendelserne. Vi stiller skarpt pü forholdet mellem Petunia og Marge, og vi undersøger betydningen af Marges frygtelige fornÌrmelser mod Harry og hans forÌldre.

Vi kommer bl.a. omkring følgende spørgsmül:

- Hvad er egentlig sammenhĂŚngen mellem hĂĽr og magi?

- Hvordan er der forskel pĂĽ de subjektive oplevelser af modstand, som Harry og Dudley har?

- Hvilket slags hjem kommer Marge og Vernon mon fra?

Lyt med, og bliv meget klogere pü alle de former for modstand, som vi møder i kapitlet!

Alohomora

Var du ogsü vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar pü endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trüdt ind pü Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÌrlÌst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med pü Facebook: Alohomora

Følg med pü Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŚre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÌt og arbejder som lÌsevejleder og gymnasielÌrer. Hun underviser i dansk og idrÌt. Hun bor i Odense, og hendes primÌre Hogwartskollegie er Gryffindor.