(4)

Tietokirjailijan kirja

E-book


Intoa ja oppia tietokirjailijan työhön ja tietokirjallisuuden maailmaan!

Tietokirjailijan kirja on kirjoitettu kaikille niille, jotka haluavat itsekin kirjoittaa tietokirjan. Se esittelee tietokirjallisuuden koko kentÀn uusimpine virtauksineen, kuvaa kustannusalan toimintaa ja kertoo, mitÀ merkitsee olla tietokirjailija. Ennen muuta se tarjoaa lukijoilleen työkalupakin, jonka avulla kirjahankkeen saa vietyÀ menestyksekkÀÀsti alusta loppuun. ErityistÀ huomiota saavat seuraavat kysymykset:

- Miten kehitellÀ toimiva idea ja rakentaa siitÀ jÀntevÀ tietokirja?

- Miten kirjoittaa koukuttavasti?

- MitÀ on tarinallinen tietokirjallisuus? Miten sitÀ kirjoitetaan?

- Millaisiin muotoihin tietokirja taipuu tulevaisuudessa?

Laajalle yleisölle suunnatun tietokirjallisuuden lisÀksi kirjassa kurkistetaan joihinkin erityistÀ huomiota ansaitseviin lajeihin, kuten lasten ja nuorten tietokirjallisuuteen. Kirjassa pÀÀsee neuvoineen ja kokemuksineen ÀÀneen myös iso joukko tietokirjallisuuden konkareita.

Tiina Raevaara on kirjailija ja perinnöllisyystieteestÀ vÀitellyt filosofian tohtori. HÀn on kirjoittanut lukuisia kaunokirjoja, tiedeaiheista journalismia sekÀ tietokirjallisuutta. Vuonna 2015 hÀnet palkittiin tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla. Raevaaran kirja Tajuaako kukaan? Opas tieteen yleistajuistajalle (Vastapaino) ilmestyi elokuussa 2016, ja hÀn on opettanut tiedeviestintÀÀ tutkijoille ja opiskelijoille useassa yliopistossa. Raevaara on palkittu myös Runebergin kirjallisuuspalkinnolla.

Urpu Strellman on kirjallisuusagentti ja toimitusjohtaja Helsinki Literary Agencyssa. HÀn on valmistunut maisteriksi suomen kielestÀ ja työskennellyt kirjankustannusalalla lÀhes 15 vuoden ajan muun muassa kustannuspÀÀllikkönÀ. HÀn on opettanut kustannustoimittamista, tieteellistÀ kirjoittamista, tekstien työstÀmistÀ ja yleistajuistamista erityisesti Helsingin yliopistossa. Strellman on toimittanut kirjan Tieteen yleistajuistaminen (Gaudeamus 2013) yhdessÀ Johanna Vaattovaaran kanssa.