(12)

Tolnesagen: En drabssag uden lig

audiobook


De troede de havde begÄet det perfekte mord, men selv i mÞrket er der Þjne der ser alt.

Tolnesagen er navnet pÄ en af de mere brutale sager fra dansk kriminalhistorie. En mand bliver drÊbt i den lille by Tolne, hvorefter offeret forsÞges ryddet af vejen pÄ ret sÄ spektakulÊr vis. I dette afsnit af Forbrydelsens Genstande fortÊller vÊrt Frederik Strand den dystre historie bag Tolnesagen med udgangspunkt i de cementblokke, som offerets jordiske rester blev fundet i.

Dansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulÊre genstande, der har haft afgÞrende betydning for efterforskninger gennem tiden. GerningsvÄben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre fÄr én til at slÄ Þjnene op - men fÊlles for dem alle er, at de gemmer pÄ en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortÊller vÊrt Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.

Frederik Strand er til daglig museumsleder pÄ Politimuseet, og sÄ er han vÊrt pÄ adskillige podcasts og forfatter til flere bÞger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.