(3)

Tynd og perfekt. En dokumentarroman om anoreksi

audiobook & e-book


NÄr Liv ser pÄ sig selv, ser hun en pige, der er fed. Hele verden mÄ lÊgge mÊrke til hendes ulÊkre deller. Men hendes familie og venner er bekymrede over, hvor tynd hun er, at hun spiser sÄ lidt og motioner hele tiden.

Liv har anoreksi. Men hun ved det ikke. Hun fÞler, at ingen forstÄr hende, og hun isolerer sig. Hun mÄ hele tiden tÊlle kalorier, planlÊgge hvad hun spiser, veje sig. Det tager al hendes energi, der er ikke overskud til et socialt liv. PÄ et tidspunkt bryder det sammen, og Liv kommer til psykolog. Men det fÄr hende ikke til at erkende sin sygdom. Til sidst vejer hun 38 kilo og den 170 cm hÞje pige indlÊgges pÄ psykiatrisk afdeling. Hele tiden bliver der holdt Þje med hende, det er et helvede. En ny psykolog kommer Liv til hjÊlp. Sammen finder de frem til den fÞlelsesmÊssige knude, der er Ärsag til det hele. Liv mÊrker sammenhÊngen og fÞler, der mÄske er lys forude. Hun kÊmper med sig selv og sine indre stemmer for at tage imod hjÊlpen og tillade sig selv at tage lidt pÄ i vÊgt. IndlÊggelsen og terapien er to skridt frem og et tilbage, men langsomt gÄr det fremad. Da hun kommer hjem, er det med hÄb for fremtiden. Og en ny kÊreste i horisonten.

Henriette Kinch, fĂždt i 1985 i HĂžjbjerg i Århus. Hun startede pĂ„ hf, men gennemfĂžrte ikke, blandt andet pĂ„ grund af flere indlĂŠggelser med anoreksi. I dag bor Henriette i Silkeborg.


Narrator: Eva Boland Koch
Duration: