(1071)

Uuvuksissa: Kirja sinulle, joka tahdot voimasi takaisin

audiobook & e-book


Puurrat ja pinnistÀt. Jatkat tekemistÀ siinÀ toivossa, ettÀ jossain vaiheessa saisit hellittÀÀ. Jos ei jouluna niin kesÀllÀ viimeistÀÀn. Pusket eteenpÀin kuin höyryveturi, kunnes tulee pÀivÀ, jolloin huomaat, ettei mistÀÀn itsesi kannustamisesta tai motivoinnista enÀÀ ole hyötyÀ. Kone ei kÀynnisty. MikÀÀn ei innosta. Voimasi ovat lopussa.

Uupuminen verottaa elÀmÀÀ monin tavoin. Se on vÀsymystÀ, joka ei hellitÀ lepÀÀmÀllÀkÀÀn. Se saa sinut suhtautumaan kyynisesti niin asioihin kuin toisiin ihmisiin. Uupuneena et jaksa uskoa sen paremmin omiin kykyihisi selvitÀ työstÀsi kuin sen merkitykseenkÀÀn. Kurssin muuttaminen on vaikeaa silloin, kun uupumus on alkanut elÀÀ omaa elÀmÀÀnsÀ. Parasta on tarttua tilanteeseen silloin, kun se vielÀ on omassa hallinnassa.

Vaikka olosuhteet luovat reunaehtoja elÀmÀllemme, ei vastuuta omasta jaksamisestaan voi siirtÀÀ kenellekÀÀn muulle. Hyvinvointiaan ei voi ulkoistaa. Uupuminen kertoo tarpeesta muutokseen ja uudenlaisten ajattelu- ja toimintatapojen oppimiseen. Se on kriisi, joka syntyy hyvÀstÀ syystÀ. Se on myös kriisi, josta kerran selvittyÀsi voit olla ihmisenÀ vahvempi ja itsenÀisempi kuin koskaan.

TÀmÀ kirja on työkalupakki, johon voit tarttua, kun huomaat, ettÀ voimasi ovat vÀhenemÀssÀ. Se tarjoaa sinulle kÀytÀnnönlÀheisen ja arjessa koetellun, mutta myös tutkimukseen nojautuvan mallin, miten voit nousta uupumuksesta ja luoda itsellesi paremmin istuvan elÀmÀn. Kirjan avulla opit huomaamaan, milloin sinun on aika pysÀhtyÀ tai ainakin hidastaa tahtia ja tehdÀ tarpeelliset muutokset.


Narrator: Karoliina Niskanen
Duration: