(0)

Vand : Sol Slej

E-book


Jeg er altid glad.

Jeg har ikke rÄd til andet.

Mit smil er det eneste der holder mig oprejst, hvis jeg lader det falde bare et Þjeblik, sÄ krakelerer det hele mÄske. SÄ falder ansigtet, mundvigene vender nedad, kinderne synker til kÊbehÞjde, halsen slappes som et gulvtÊppe nogen har rutschet pÄ, tÞjet poser, skoene falder af fÞdderne og mit blik vil ikke lÊngere kunne skjule hvad det er, jeg har gjort.

SĂ„ derfor er jeg altid glad.

Jeg vÄgner altid med et sÊt. Som en der har svÞmmet alt for lÊnge under vandet og stikker hovedet op, gispende efter vejret. Det er min fÞdselsdag i dag. Jeg bliver 34.

SÄ er jeg dobbelt sÄ gammel som dengang jeg var sytten og politikvinden tog min datter, mens mine forÊldre og lillesÞster ventede derhjemme med morgenbrÞd.

Op mÄ jeg. Op og i gang. Der skal ske noget pÄ min fÞdselsdag. Den skal fyldes helt ud til kanten. Hvis der er lÊsset rigtig meget pÄ, hvis jeg skal noget fra morgen til midnat, sÄ kan der gÄ lang tid, op til flere minutter hvor jeg ikke tÊnker pÄ dengang for sytten Är siden.

"Vand" er Sol Slejs anden roman. Hun har tidligere skrevet romanen "Veronicas verdener".

Skrevet om "Vand":

”Har lĂŠst i Ă©t ryk i dag. Kunne ikke lĂŠgge historien fra mig.”

- Maria Helleberg, forfatter.

”En sjéldent medrivende psykologisk thriller. Sol Slej besidder en usédvanlig evne til at fortélle mellem linjerne, lege med sproget, og suge léseren ind i sit univers. Man kan ikke slippe bogen, fþr sidste side er vendt!”

- Kirstine Winther Webb, Cand. Mag., KĂžbenhavns Universitet.

”Sikke en original leg med sproget og en herlig twistet handling der giver stof til eftertanke... ”

- Simon Beck, musiker.