(20)

Vi kendte betingelserne

audiobook & e-book


Under 2. Verdenskrig satte en lang rÊkke modige danskere livet pÄ spil for at bekÊmpe besÊttelsesmagten, og de kom til at spille en afgÞrende rolle for krigens udfald. Det var dog langt fra alle, der overlevede det farlige arbejde, og de, der gjorde, kom sig aldrig over de psykiske og fysiske mén, de fik under krigen.

Vagn Jeldtoft Jensen var ganske ung, da krigen brÞd ud, og alligevel valgte han at blive en del af modstandsbevÊgelsen. "Vi kendte betingelserne" er hans erindringer om den skjulte kamp mod overmagten med sÊrlig fokus pÄ englÊndernes faldskÊrmsnedkastninger af vÄben og ammunition.

Bogen fortÊller ikke kun om Vagn Jeldtoft Jensens oplevelser under 2. Verdenskrig, men ogsÄ om hans barndom og ungdom i mellemkrigstiden i en fattig nordjysk familie, hvor der ikke altid var penge nok, men der til gengÊld aldrig manglede kÊrlighed eller opbakning.

Vagn Jeldtoft Jensen var en dansk modstandsmand og forfatter. I 1996 udgav han bogen "Vi kendte betingelserne" om sine oplevelser under 2. Verdenskrig.


Narrator: Fjord Trier Hansen
Duration: