(125)

Viikinkien valtakunta

audiobook & e-book


Kun Harald Ankara vuonna 1066 sai nuolen kaulaansa Yorkin lÀhellÀ, viikinkien aikakausi pÀÀttyi. VenÀlÀiset ja brittilÀiset kronikat kertovat, miten soturikansa kolmen vuosisadan ajan ryösti, murhasi ja raiskasi pitkin Eurooppaa. Vanhat kirjoitukset olivat pitkÀÀn paras viikinkien aikakaudesta kertova tietolÀhde. Sittemmin tutkimus ja arkeologiset löydöt ovat lisÀnneet tietoa aiheesta.

Vaikka tuhannet nuoret viikinkimiehet kiersivÀt ryöstöretkillÀ ja vahvat pÀÀlliköt kahmivat suuria maa-alueita, viikingit olivat ennen kaikkea kauppiaita. HeidÀn solakat laivansa hallitsivat maailman meriÀ, ja Skandinaviaan kohosi kauppakaupunkeja, joissa kauppiaat myivÀt tavaroita kaikkialta tunnetusta maailmasta. Maa-alueiden ja ylellisyystavaroiden halu ajoi viikinkejÀ yhÀ kauemmas itÀÀn ja lÀnteen, kunnes he olivat kartoittaneet VenÀjÀn joet ja nousseet maihin valtavalle mantereelle, joka nykyÀÀn tunnetaan Amerikkana.

Maailman historia vie sinut henkeĂ€salpaavalle matkalle menneisyyteen. Nauti historian suurista tapahtumista ja palaa ajassa taaksepĂ€in – takaisin toisen maailmansodan eturintamaan, viikinkien ryöstöretkiin ja jumalia palvovien egyptilĂ€isten pariin. Maailman historia tarjoaa upeita artikkeleita jĂ€nnittĂ€vistĂ€ ja dramaattisista menneisyyden tapahtumista.


Narrator: Harri HeikkilÀ
Duration: