(29)

Vill inte, vill inte

audiobook & e-book


Christina Àr fast i en destruktiv relation nÀr hon möter norrmannen Tore och blir anstÀlld som toppsÀljare i hans firma. Han rÀddar henne, tar henne med storm och ser till sÄ att de gifter sig efter tre mÄnaders bekantskap. Livet med Tore erbjuder spÀnnande jobb, framgÄngsfokus, resor och en - som det visar sig - mycket utmanande personlighet. NÀr Christina lÀngtar efter att bli mamma, deklarerar Tore att i sÄ fall blir barnen enbart hennes ansvar. Hela hans fokus ligger pÄ firman och att tjÀna pengar. För sina barn visar han inget intresse.

Med barnens mÄende som utlösande faktor ser Christina till slut ingen annan utvÀg Àn skilsmÀssa, trots att Tore flera gÄnger hotat med att ta barnen ifrÄn henne om hon lÀmnar honom. DÀr börjar Christinas kamp för barnen. Det blir en lÄng balansgÄng mellan att vara mamma, hantera konflikter, möta kÀrleken pÄ nytt och hÄlla sig upprÀtt.

Det norska rÀttsystemet strÀvade efter "umgÀnge till varje pris". Resultatet blev det motsatta: barnen Elias och Linnéa vÀgrade trÀffa sin pappa. GÄng pÄ gÄng blev deras vilja ignorerad av Tore, expertpsykologer, domare med flera. Barnen blev inte hörda och rÀttsvÀsendet misslyckades med att genomskÄda den manipulation som Àgde rum.

"Vill inte, vill inte" Àr en spÀnnande och berörande roman som baseras pÄ en verklig hÀndelse. Den belyser problem i ett rÀttssystem som tillÄter en umgÀngeskonflikt att bÄde eskalera och pÄgÄ Är efter Är av barnens uppvÀxt. Boken beskriver ett maratonlopp dÀr barnens mÄl stÀndigt flyttas fram. Ska de nÄgonsin fÄ sin enda önskan uppfylld?


Narrator: Helena Zetterman
Duration: