(145)

Viskleken

audiobook & e-book


Öppnare grĂ€nser har förĂ€ndrat Europas brottslighet. DĂ€rför startas Opcop, en ny och Ă€n sĂ„ lĂ€nge hemlig operativ enhet inom Europol. Flera svenskar, med den rutinerade kriminalaren Paul Hjelm i spetsen, ingĂ„r i den nya gruppen. Med sĂ€te i Haag och med kontakter i Europas alla hörn ska man bekĂ€mpa internationell brottslighet. Men trots att all information rörande Opcop Ă€r konfidentiell, verkar nĂ„gon ha lĂ€ckt: ett lik, arrangerat i en bisarr stĂ€llning, pĂ„trĂ€ffas utanför London, och i kroppen finns ett meddelande riktat till gruppen.

En möbelföretagare i Nacka gör affÀrer med den italienska maffian, en amerikansk tradingbank flyttar gigantiska pengasummor, anstÀllda i en kinesisk möbelfabrik Àr sjuka, och under ett toppmöte i London sluddrar en döende man en mÀrklig fras i Arto Söderstedts öra. PÄ nÄgot sÀtt hÀnger allting ihop.

Viskleken Ă€r en helt fristĂ„ende fortsĂ€ttning pĂ„ Arne Dahls uppmĂ€rksammade deckarsvit om A-gruppen, specialenheten för ”vĂ„ldsbrott av internationell art”. I den sista delen lades A-gruppen ned. Men Paul Hjelm, Kerstin Holm, Sara Svenhagen och flera andra av dess tidigare medlemmar Ă€r inte alls beredda att lĂ€gga ner. Nu tar de sig an Opcop, och ger sig ut i en vĂ€rld dĂ€r internet, sociala media och rörlighet över landsgrĂ€nser gjort den rĂ„a brottsligheten internationell. MĂ€nniskans girighet, korruption och lĂ€ngtan efter makt Ă€r densamma. Den har bara hittat en ny, och större, arena.

Viskleken Àr första delen i en planerad kvartett.


Narrator: Johan Rabaeus
Duration: