(0)

7 historier om held og uheld

E-Book


"Han gik til prĂžve og fik sit kĂžrekort med det samme, for han kunne huske alt, hvad man havde fortalt ham.

Et par dage efter fik han arbejde som chauffĂžr i et firma, som havde butikker som kunder. Han skulle bare kĂžre ud med varer til dem, nĂ„r de ringede og sagde: ’det og det skal vi bruge i lĂžbet af dagen’.

Men han var kun i det firma én dag. For da han kom hjem den aften, havde han stadig alle pakkerne i bilen. Han kunne nemlig ikke lÊse de adresser, der stod pÄ pakkerne. Han kunne heller ikke finde rundt i byen, for han kunne ikke lÊse, hvad der stod pÄ gadeskiltene."

Det er ikke nemt at vÊre ordblind. Tit skal man vÊre heldig for at finde det rigtige sted at vÊre. Det handler én af Herman Stillings 7 historier om. Herman Stilling ved, hvad han snakker om. Han var nemlig selv ordblind, og det var bÄde heldigt og uheldigt for ham.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1979.

Herman Stilling (1925-1996) var en dansk maler, grafiker og forfatter. Han blev uddannet pÄ Kunstakademiet i 1951 og opnÄede anerkendelse i bÄde ind- og udland. Trolden er en gennemgÄende figur i Stillings litteratur og kunst, og hans interesse for eventyruniverser er blevet sammenlignet med H.C. Andersens. I 2003 blev der oprettet et Herman Stilling museum i de gamle staldbygninger tilhÞrende Assistens KirkegÄrd pÄ NÞrrebro.