(0)

9 er tallet

E-Book


Tilfredsstillede morderen sin egen hang til overtro, da han 9 minutter over 9 rettede et vĂ„ben – formet som et 9-tal, mod sit offers hoved, og slog til – 9 gange?

9-tallet gik igen i de 9 kryptiske notater, der blev sendt til inspektĂžr Queen og dermed hans sĂžn Ellery i lĂžbet af 9 dage efter mordet. Nino Importuna var blevet besat af tallet og havde levet af det. Nu brugte hans morder det til at camouflere sin identitet i en jungle af 9-taller. Og kunne Ellery finde ham?

Ellery Queen er bĂ„de en fiktiv karakter og et fĂŠlles pseudonym for to fĂŠtre fra Brooklyn, New York – Daniel Nathan, alias Frederic Dannay, og Manford Emanuel Lepofsky, alias Manfred Bennington Lee – som sammen skrev mere end 30 romaner og flere novellesamlinger under Ellery Queen-pseudonymet.

Den fiktive Ellery Queen er krimiforfatter og amatÞrdetektiv, og han bistÄr sin far, der er politiinspektÞr i New York, med at lÞse forvirrende ordgÄder.

I lĂžbet af 1930’erne og en stor del af 1940’erne var detektivhelten Ellery Queen den mĂ„ske mest kendte amerikanske fiktive detektiv. Der er produceret film, radioprogrammer og tv-serier baseret pĂ„ Dannay og

Lees vĂŠrker. Ellery Queens navn dĂžde med Manfred Lee, selvom Frederic Dannay overlevede sin fĂŠtter med ti Ă„r.

"9 er tallet" er den sidste Ellery Queenroman, og den blev udgivet i 1971, Ă„ret for Lees dĂžd.