(1)

Aavikon ritari

E-Book


EletÀÀn 1800-lukua Texasissa. Louise Poindexter on kaunis nuori nainen, jolla on kaksi ihailijaa – sekĂ€ Cassius Calhoun ettĂ€ Maurice Gerald haaveilevat saavansa Louisen omakseen. Kun Louisen veli Henry Poindexter tapetaan, tilanne mutkistuu. Kuka on Henryn murhan takana? Onko Louisen kosijoilla jotain tekemistĂ€ Henryn kuoleman kanssa?

Niin kuin Henryn kuolema ei itsessÀÀn olisi tarpeeksi, Poindexterien plantaaseilla alkaa vierailla mystinen vieras – hevosella ratsastava mies, jolla ei ole pÀÀtĂ€.

"Aavikon ritari" on ensimmÀinen osa Mayne Reidin hyytÀvÀÀn klassikkoromaaniin, joka julkaistiin alun perin vuonna 1865. Seuraavat osat ovat "PÀÀtön ratsastaja" sekÀ "Lakeuden laki".

Kirjailija Mayne Reid johdattaa lukijan 1800-luvun Texasiin ja sen plantaaseille, jossa kulkee pÀÀtön ratsumies. PÀÀttömĂ€n ratsumiehen legenda tunnetaan monissa kansanperinteissĂ€ ympĂ€ri maailman – ja legenda on innoittanut Reidin lisĂ€ksi monia muitakin taiteilijoita.

Mayne Reid (1818–1883) oli irlantilais-yhdysvaltalainen romaanikirjailija. HĂ€n kirjoitti pitkĂ€n uransa aikana useita rakastettuja seikkailuromaaneja.