(0)

Alle mine trolde

E-Book


"Jeg har tegnet trolde det meste af mit liv, og da jeg er lidt over 60 Är, er det jo temmelig lÊnge. NÄr det har kunnet holde mig fanget sÄ lÊnge, er grunden sÄ enkel, at det er det, jeg er bedst til og som morer mig mest.

MĂ„ske skyldes min trang til det, at jeg meget tidligt i min barndom fik en bamse, som i de fĂžrste par Ă„r intet navn havde, men senere, da jeg begyndte at kunne tale, fik navnet ’trolden’.

En anden meget vigtig grund til min omgang med sÊre og mÊrkelige vÊsener skyldes nok mit barndomshjem pÄ NÞrrebro."

Herman Stilling ser tilbage pÄ sit liv med trolde og reflekterer over, hvorfor lige netop disse vÊsener har fyldt sÄ meget i hans liv og fantasi, at man dÄrligt kan tÊnke pÄ ham som kunstner eller forfatter uden at se en af hans trolde foran sig. Bogen er skrevet med humor og varme og fortÊller om en dreng med en livlig fantasi, der bare blev vildere, jo Êldre han blev.

Bogen udkom fĂžrste gang i 1988.

Herman Stilling (1925-1996) var en dansk maler, grafiker og forfatter. Han blev uddannet pÄ Kunstakademiet i 1951 og opnÄede anerkendelse i bÄde ind- og udland. Trolden er en gennemgÄende figur i Stillings litteratur og kunst, og hans interesse for eventyruniverser er blevet sammenlignet med H.C. Andersens. I 2003 blev der oprettet et Herman Stilling museum i de gamle staldbygninger tilhÞrende Assistens KirkegÄrd pÄ NÞrrebro.