(0)

Allt jag vill ha

E-Book


Det Àr likvaka i Belfast. I kistan pÄ bordet ligger Sofias pappa, den beundrade och kontroversielle medlaren i fredsprocessen pÄ Irland. Varför dog han och vem var han? Och varför vÀntade han i femton Är innan han hörde av sig?

Det Àr mÄnga frÄgor som vÀcks hos Sofia nÀr hon som tonÄring kommer till Irland. Hon har vuxit upp hos sin enastÄende mamma i det förnuftiga Sverige; nu möter hon den omtumlande blandningen av politik och religion och tradition i livet bland mÀnniskorna i byn Ballyvoreen.

Och hos slÀkten i Belfast. Hon fÄr bo och arbeta hos pubÀgaren Mrs som vakar över allt som hÀnder i byn, och hon hjÀlper till hos Doctor Maloney som driver Bed and Breakfast, Àlskar opera och lÀr henne att be. Hon blir vÀn med Sally, vars bröder sitter i fÀngelse, och Sean, slaktarsonen som drömmer om at bli poet.

Med vÀrme och insikt och ett stort mÄtt humor skildrar Lotta Lundberg en ung mÀnniskas upplevelser och avgörande erfarenheter. Hur blir man sig sjÀlv undrar Sofia, omgiven av alla dessa motsÀgelefulla sÀtt att leva? Och Àr vi ansvariga för dem vi hör ihop med?