(18)

Ampiaisen arvoitus

Hörbuch und E-Book


Arkkitehti-salapoliisi Klaus Karma kohtaa työssÀÀn pÀivittÀin vÀrikkÀitÀ hahmoja ja kohtalokkaita mysteereitÀ. Ei siis ole sattumaa, ettÀ kun Ampiaiseksi itseÀÀn kutsuva arvoituksellinen hahmo jÀttÀÀ jÀlkeensÀ selvittÀmÀttömien murtovarkauksien vanan, Karma kutsutaan paikalle. Ainoa johtolanka on Ampiaisen jÀttÀmÀ kÀyntikortti, mikÀ kielii ÀlykkÀÀstÀ ja laskelmoivasta vastustajasta, joka tietÀÀ tÀsmÀlleen mitÀ vihjeitÀ tiputella etsijöilleen.

Ampiaisen arvoitus on salamyhkÀisiÀ kÀÀnteitÀ pullollaan oleva salapoliisiromaani. Teos on osa Karma-sarjaa, jossa salapoliisi Klaus Karma seikkailee rikoksen ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Klaus Karma on ÀlykÀs ja omaperÀinen arkkitehti, joka on kunnostautunut myös salapoliisina. Karma-sarjassa hÀn seikkailee rikosten ja murhamysteerien maailmassa 1900-luvun alun Suomessa.

Aarne Viktor Haapakoski (1904–1961), joka tunnettiin kenties parhaiten nimellĂ€ Outsider, oli suomalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 2500 tarinaa uransa aikana kirjoittanut Haapakoski kĂ€ytti runsaasti eri salanimiĂ€. HĂ€nen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuvat muun muassa Kalle-Kustaa Korkin seikkailut ja Pekka Lipposen seikkailut, joita julkaistiin 1940-luvulta lĂ€htien.