(0)

Apan och jag

E-Book


Författarinnan till denna bok har frÄn sina tidigaste Är vÀxt upp med djur, levt bland dem, glatts med dem och sörjt med dem i deras svÄra stunder. Vad var naturligare Àn att hon, nÀr hon skulle vÀlja yrke, sökte sig till Skansen för att pÄ nÀra hÄll lÀra kÀnna ocksÄ dessa djurs tillvaro. Under ett Är var hon dÀr verksam som djurvÄrdare och knöt fasta vÀnskapsband med sina skyddslingar. Hon skildrar hÀr livfullt och medryckande sina upplevelser.

Framför allt Àr det av intresse att lÀgga mÀrke till hur vÀl djuren i allmÀnhet trivdes i fÄngenskapen och hur de trots allt förmÄdde bevara sin individualitet och livsglÀdje. Och detta gÀller inte bara aporna, som har pÄfallande lÀtt att finna sig till rÀtta i alla livets skiften, utan Àven sÄ typiska vildmarksdjur som jÀrv, isbjörn och Àlg.

Intresse för djur har alltid legat för oss svenskar. MÄnga har under de gÄngna decennierna studerat vÄr fauna i friheten - men för att lÀra kÀnna de subtilaste dragen i djurens karaktÀr finns det inga bÀttre förutsÀttningar Àn att leva med dem i fÄngenskapen.