(6)

Apboken : en helt vanlig ap-dag

E-Book


Vad Àter egentligen en apa till frukost? Och lunch? HÀng med under en dag i det hÀr apgÀngets liv sÄ fÄr du reda pÄ det. Kanske Àr de precis som vi.

Den hÀr charmiga, tokiga, upptempoboken Àr en bok att bli glad av! Aporna i boken vars dag vi fÄr följa Àr fulla av energi med mÄlet att avdramatisera barns Àtande. Boken passar framför allt alla apÀlskare, stora som smÄ men riktar sig Àven till barn som har ÀtsvÄrigheter. Boken har tagits fram efter samtal med BarnRehab SkÄne och Àr dÀrför full av kopplingar till hur de behandlar de barn som har svÄrigheter gÀllande mat, till exempel att maten lÀggs upp lekfullt pÄ tallrik, att man arrangerar picknick, att man ibland kan behöva bli matad eller att man fÄr vara med och laga maten.

”Som en pratglad, tokrolig stand up comedy Ă€r denna extra-alltbilderbok av författaren Staffan Karlsson [...] Just det ... vi fĂ„r Ă€ven lĂ€ra oss hur larven blir fjĂ€ril och trĂ€na matte genom att rĂ€kna zebror och boken avslutas med en ’ap-god’ receptsamling [...] Dialogen Ă€r en lekfull drift med sprĂ„k och uttryck [...] De nĂ„got Dr. Seuss-liknande serietidningsillustrationerna med klĂ€ngande, skuttande, grimaserande, böjliga, mycket uttrycksfulla apor som matchar textens anslag och kĂ€nsla perfekt. Allt sker i ett hejdlöst tempo och frĂ„gar du mig gĂ„r dessa apor pĂ„ nĂ„got helt annat Ă€n smoothies! Barnhumor? Kanske det!” BTJ-hĂ€fte 1, 2018, Maria Nestorzon