(17)

Atlantic Unicorn

Hörbuch und E-Book


Hurja ja todentuntuinen seikkailu EtelÀ-Atlantin avomerellÀ.

Öljynporauslautan huoltoaluksen kapteeni saa sairauskohtauksen, alus riistĂ€ytyy hallinnasta ja törmÀÀ vauhdilla porauslautan jalkaan. Samalla kaapeliletkun varassa ollut pienoissukellusvene joutuu oman onnensa nojaan. Kun lautalla vielĂ€ syttyy tulipalo, on evakuointi aloitettava vĂ€littömĂ€sti. Kuinka piinkovien ammattilaisten kĂ€y taistelussa aikaa vastaan?

Moniin todellisiin, kirjailijan itse kokemiin tapahtumiin perustuva tiivistunnelmainen romaani kuvaa vaarallista työtĂ€ ÀÀriolosuhteissa, niin veden pinnalla kuin sen allakin. Öljy-yhtiöiden tulosvaatimukset heijastuvat työturvallisuuteen, mutta asiansa osaavat merenkulkijat tekevĂ€t parhaansa tilanteessa kuin tilanteessa.

Juha Lehtonen (1956–2012) oli kirjailija sekĂ€ merikapteeni. Lehtonen toimi uransa alkuvaiheilla Kalifornian yliopiston aluksella merentutkimuksen parissa sekĂ€ vedenalaistehtĂ€vissĂ€. Palattuaan Suomeen hĂ€n toimi muun muassa sukellusveneiden valmistuksen parissa ja myöhemmin pÀÀllikkönĂ€ ItĂ€merellĂ€ sekĂ€ eri öljykenttien erikoisaluksilla ympĂ€ri maailmaa. Kokenut merikapteeni kirjoitti kiehtovasta työstÀÀn useita artikkeleita sekĂ€ kirjoja.