(7)

Baarien mies

E-Book


M. A. Nummisen Baarien mies iski 80-luvun puolivÀlissÀ yhden sukupolven tajuntaan ja siitÀ tuli kulttikirja, joka kourassa kierrettiin keskiolutkuppiloita ympÀri Suomen nauttimassa tunnelmasta ja kolmannen veroluokan oluesta. Kirja on jo kauan ollut loppuunmyyty, mutta sen maine elÀÀ ja kasvaa.

30 vuotta alkuperĂ€isen julkaisunsa jĂ€lkeen Baarien mies ilmestyy nyt uudella esipuheella varustettuna juhlapainoksena. Se on yhĂ€ ”tosiofiktiivinen romaani” ja veijaritarina 132 keskiolutbaarista, ja pÀÀhenkilö on yhĂ€ nimeltÀÀn Numminen.

Keskiolutbaarit ovat Suomesta liki kadonneet, ja tÀmÀ kirja on elÀvÀ muistomerkki niille ja niiden ihmisille. YhtymÀkohdat uusien sukupolvien olutkulttuuriin ovat silti selvÀt: oluen nauttimiseen liittyy aina hyvÀ seura. Nostetaan siis sille olut, pieni kahvi ja munkki!

Mauri Antero Numminen (s. 1940) on suomalaisen kulttuurin suuria hahmoja, joka ei ole pelĂ€nnyt loikkia korkea- ja kansankulttuurin rajan yli. Muusikkona, taiteilijana ja kirjailijana tunnettu ja rakastettu Numminen on sekĂ€ Åbo Akademin ettĂ€ Helsingin yliopiston kunniatohtori.