(0)

Baccara

E-Book


Huvudpersonen i den hÀr romanen arbetar pÄ ett stort företag. Dagarna gÄr mest Ät till att fogligt utföra sina tilldelade sysslor, nÄgot han gör med en avslagen behagsjuka. Men nÀr företagsledningen helt oförhappandes fÄr upp ögonen för den anstÀllde, förÀndras hans vÀrld i en handvÀndning ...

Baccara var en spansk discogrupp som formades under 70-talet, en musikgrupp som spelar en mÀrklig men viktig roll i denna roman. Björn Runeborg Àr hÀr pÄ sitt vanliga humör: romanen Àr full av bisarra twister och surrealistiska vÀndningar, nÄgot som dock framstÄr som helt naturligt i hans egensinniga litteraturvÀrld.

Björn Rune Runeborg föddes 1937 pÄ Gotland. Han utbildade sig till civilekonom vid handelshögskolan i Stockholm och har Àven jobbat som lÀrare. Han debuterade som författare med en novell som publicerades i tidningen BML Är 1961. Hans första roman, Utflykten, publicerades 1962 och sedan dess har flertalet titlar publicerats. Björn Runeborg har Àven skrivit dramatik för tv, radio och teatern.