(2)

Bli en hemmasommelier

E-Book


NÀr mitt intresse för vin och mat började vÀxa vÀnde jag mig till experterna för att fÄ veta vilken dryck jag skulle dricka till en viss matrÀtt. Svaret blev alltid ett intetsÀgande artikelnummer. Men jag ville veta varför just det vinet passade till just den maten. Jag ville lÀra mig resonemanget. För bara dÄ kunde jag se den röda trÄden.

Den hÀr boken Àr just det resonemanget. Du guidas via druvsorter till matrÀtter dÀr vi benar ut vad i matrÀtten som Àr viktigt att ta hÀnsyn till. Det Àr en bok fylld av kunskap som tar ditt intresse till nÀsta nivÄ och en bunt hÀrliga recept som alla klarar av att laga. Strunta i allt du hört om hur svÄrt det Àr, vÄga prova! VÄga testa, göra fel och vÄga lyckas igen. För vin ska vara till för alla!

Jenny Roshage-Theander Àr konditorn, kocken, chocolatieren, krögaren och sommelieren som efter en lÄng karriÀr inom restaurangbranschen skrev boken Bli en hemmasommelier för att hjÀlpa vanliga mÀnniskor att vÄga prova mat och vin i kombination. Hennes mÄl Àr att ta bort alla pekpinnar och göra det roligt, för det Àr trots allt bara mat och vin.