(4)

Borealia

E-Book


KirpeÀnkauniita runoja luonnonkirjon tuhoutumisesta ja rakkauden katoamisesta.

HerkkÀvireinen esikoisrunokokoelma, joka vie lukijan luonnontieteelliseen museoon. Teos piirtÀÀ melankolisen kuvan siitÀ, kuinka luonto katoaa ihmisen ympÀriltÀ ja sydÀn jÀÀ kurottumaan toista sydÀntÀ kohti.

Borealia on poikkeuksellinen runokokoelma, jossa yhdistyvÀt planeettamme nykyhetki ja menneisyys vuosimiljardien ajalta, ihmisen kaipaus ja sen tÀyttymÀttömyys, tieteen halu löytÀÀ ja vastausten tapa karata ulottumattomiin. Mikko RÀty yhdistÀÀ teoksessaan lavarunouden suoruuden ja luetun runouden hiljaisen kauneuden.

”Se, ettemme vielĂ€ kykene ymmĂ€rtĂ€mÀÀn kaikkeuden kokonaisrakennetta

ei tarkoita ettÀ joskus ymmÀrtÀisimme.

Villatakkisi hihaan on tarttunut ohut keltainen korsi.

Rakkaus on peruuttamatonta.”

Mikko RÀty on kuopiolaislÀhtöinen runoilija, joka kirjoittaa talvet Lapissa ja työskentelee kesÀt lastensairaalan neuvonnassa HelsingissÀ. RÀty on aiemmin kirjoittanut nÀytelmiÀ, joista yhtÀ on esitetty maailman suurimmalla esittÀvÀn taiteen festivaalilla FringessÀ Edinburghissa. Lavarunoutta RÀty esittÀÀ nimellÀ Juha Orvo. RÀdyn intohimona on jalkapallo. HÀnestÀ lajissa hienointa on luoda syötöillÀ kentÀlle uusia tiloja, joita muut eivÀt ole hetkeÀ aiemmin voineet kuvitella. Samaa ajatusta hÀn pyrkii noudattamaan kirjoittaessaan.