(0)

Bortom friheten

E-Book


PÄ anstalten finns barnen samhÀllet inte vill veta av. De vanartiga barnen. Pojkarna som inte bör synas eller höras - i en vÀrld dÀr ett kok stryk Ànnu rÀknas som barnuppfostran. Men kan det vara sÄ att förÀndringens vindar stÄr redo att blÄsa? NÀr Magistern och lilla Olsson börjar kÀmpa för barnens rÀtt till omvÄrdnad och respekt stöter de inte helt ovÀntat pÄ motstÄnd. De tvingas ta till alla trick i boken i sina försök att vinna över bÄde allmÀnhet och överhet. Finns det en plats i samhÀllet för dessa nya idéer?

"Bortom friheten" Àr en gripande skildring av tillvaron för de ungdomar som under 1900-talets början hamnat i dÄlig dager. Leijon tecknar livsöden med vÀrme och trÀffsÀkerhet, i en historia som utlovar tankestÀllare Àven för 2000-talets lÀsare.

MÀrta Leijon (1893-1971) var en svensk författare, lÀrare och lantbrukare. Hon var Àven en utav grundarna av Centerkvinnorna. Hennes skönlitterÀra böcker skildrar ofta lantbrukarnas dagliga slit och belyser Àven viktiga samhÀllsproblem.