(1)

Brasilia

E-Book


Mannerin ja Teivaisen kirja kertoo toiveista ja peloista, edistyksestÀ ja pettymyksistÀ, myyteistÀ ja faktoista. PitkÀÀn Brasilia-kuvaa maailmalla hallitsivat köyhyys, vÀkivalta ja karnevaali. Vuosituhannen alussa uutiset alkoivat muuttua. Brasilian rannikolta löytyi valtavia öljyesiintymiÀ, maan keskiluokka kasvoi ja kulutti. Brasilia alkoi rahoittaa KansainvÀlistÀ valuuttarahastoa, jolle se ei aiemmin kyennyt maksamaan velkaansa.

YmmÀrtÀÀksemme Brasilian nousua ja kasvukipuja meidÀn tÀytyy ensin katsoa kauas historiaan. TÀllÀ tavalla on mahdollista nÀhdÀ selkeÀmmin, miten on syntynyt maailman kenties monimutkaisin poliittinen jÀrjestelmÀ ja ristiriitojen riivaama mutta dynaaminen talous. EntÀ mitÀ tapahtuu, kun kymmenet miljoonat entiset köyhÀt alkavat tehdÀ tietÀÀn ostoskeskuksiin ja lentokentille?

Teoksessa pohditaan myös uskontoa, rasismia, koulutusta ja kansalaisten kasvaneita vaatimuksia. Samalla etsitÀÀn vastauksia lukuisiin vastaan tuleviin kysymyksiin. Miksi jalkapallo on menettÀnyt Brasiliassa merkitystÀÀn? Miksi maan radiokanavien suosituin musiikki on maailmalla niin tuntematonta? Kenen ehdoilla pÀÀtöksiÀ tehtiin, kun Brasilia valmistautui isÀnnöimÀÀn urheilun suurtapahtumia? Viime kÀdessÀ Brasilia on tarina vallasta, vauraudesta ja epÀtasa-arvosta.