(0)

Britta-barnet

E-Book


"Men över alla jordens varför stĂ„r den eviga visheten, som tillika Ă€r den eviga kĂ€rleken – som vet allt, förmĂ„r allt – och har svaret pĂ„ alla frĂ„gor ..."

Britta-Barnet, eller Birgitta som hon döptes till, föddes till en ensamstÄende mamma. Utan syskon eller far blev det en gemensam uppgift för de nÀrstÄende att uppfostra flickebarnet. Boken följer Birgitta frÄn hennes första dag pÄ jorden och genom ungdomen. FrÄn barndomens oskuld till det allra första hjÀrtekrosset. Och i bakgrunden finns sÄklart Doktor Lennart. Han som har lovat Gud att bara ha ögon för henne.

Men kan vÀnskap verkligen övergÄ till kÀrlek om man Àr gamla barndomsvÀnner?

Anna Helena Ölander (1861-1939) och var en svensk författare och översĂ€ttare. Hon föddes i Linköping och var dotter till en kyrkoherde. Under sin livstid arbetade hon flitigt med att begripliggöra de kristna budskapen. Bland annat skrev hon dikter och berĂ€ttelser för tidningar som Svenska Posten och Förbundstidningen. Senare under hennes karriĂ€r kom hon Ă€ven att skriva lĂ€ngre historier i romanform. Ölanders författarskap bestĂ„r av cirka 50 utgivna böcker respektive diktsamlingar och hon finns bland annat representerad i ett stort antal frikyrkliga psalmböcker sĂ„vĂ€l som Svenska Kyrkans.