(0)

Bruno

E-Book


Palkittu romaani Giordano Brunosta – katolisen kirkon vainoamasta vapaasta ajattelijasta.

Nuoren Giordano Brunon mieltÀ askarruttaa kaikki mahdollinen: avaruus, maailman rakenne, ihmeellinen luonto, uskonto, jumala ja kiihkeÀ rakkaus. Sekaannuksen pohjalta hÀn rakentaa omaa filosofiaansa ja pyrkii kohti ymmÀrrystÀ kerÀten ympÀrilleen sekÀ epÀilijöitÀ ettÀ tukijoita. Vapaalle ajattelulle on kuitenkin vain vÀhÀn sijaa 1500-luvun Italiassa. Pian Bruno joutuukin katolisen kirkon vainon kohteeksi, ja levoton kiertolaiselÀmÀ Euroopassa alkaa.

Giordano Bruno (1548–1600) oli napolilainen filosofi, esoteerikko ja teologi, jonka inkvisitio tuomitsi poltettavaksi roviolla harhaoppisuudesta. Tiina Kailan "Bruno" kuvaa taidokkaasti vainotun miehen sisĂ€istĂ€ kamppailua ja rakkauden kaipuuta.

Bruno on saanut Kalevi JÀntin ja Valtion kirjallisuuspalkinnon vuonna 1991. Teos oli myös Finlandia-ehdokkaana ilmestymisvuonnaan.

TiinÀ Kaila (s. 1951), nyk. Krohn, on helsinkilÀinen kirjailija, joka on julkaissut runokokoelmia, romaaneja, fantasiaa ja satuja. HÀn on saanut kahdesti sekÀ kirjallisuuden valtionpalkinnon ettÀ Kalevi JÀntin palkinnon, ja vuonna 1990 hÀnen romaaninsa Bruno oli Finlandia-ehdokkaana.