(0)

Daggormen

E-Book


En mystisk man har flera gÄnger besökt Katrin Landsing, chef för annonsbyrÄn Sturz och Landsing. NÀr hennes kusin, Staffan Torlander, springer in i mannen visar det sig att han, en tysk vid namn Erich Weber, tycks sitta pÄ information om de tre mÀnnen som Katrin varit gift med. Ingen av dem finns kvar i livet. Samma kvÀll hittas Katrin död. I hennes ena öga har nÄgon stuckit in en brevkniv.

Under förhören med kriminalintendent Bertil Durell framkommer det att Katrin tÀnkt Àndra sitt testamente strax före sin död. Det viktigaste spÄret kommer dock frÄn obduktionen. Den visar att Katrin har larver i hÄret. Larver frÄn daggormen Staffan noterade tidigare under samma kvÀll som Kristin mördades. Det gÄr nu, med hjÀlp av kunskap om hur fort en daggorm rör sig, att bestÀmma det exakta klockslaget för Katrins död, och dÀrmed förhoppningsvis reducera antalet misstÀnkta.

Med sitt rika persongalleri, sin intrikata intrig och mÀngder av sidospÄr Àr Daggormen Jan Ekströms kanske allra bÀsta kriminalroman.

JAN EKSTRÖM [1923–2013] var en svensk deckarförfattare och reklamman, född i Falun och uppvuxen i Gislaved. Han blev kĂ€nd som författare av pusseldeckare med invecklade intriger, med kriminalassistent Bertil Durrell i huvudrollen. Han var Ă€ven medlem i Svenska Deckarakademin.