(0)

De fire fjerdingsfyrster

E-Book


I utallige Ă„r har sommeren og vinteren bekriget hinanden – hver gang sommeren har fĂ„et blomsterne til at springe ud, kommer vinteren og drĂŠber dem med sin frost, og hver gang vinteren har fĂ„et iset sĂžen til, kommer sommeren med sin varme sol og smelter den. Derfor mĂždes vinterens fyrste med sommerens fyrste, og med sig som gĂŠst har de hver isĂŠr efterĂ„rets og forĂ„rets fyrster. For de to Ă„rstider kommer ogsĂ„ tit i vejen for hinanden. Sammen forsĂžger de gamle ĂŠrkefjender at komme frem til en lĂžsning pĂ„, hvordan de skal opdele Jorden imellem sig...

I Carl Ewalds eventyr mÞder vi den danske natur, dens dyr og planter pÄ en ganske eventyrlig mÄde. SmÄ som store vil nyde disse finurlige fortÊllinger, hvor dyrene fÄr stemme, taler med trÊerne og klukker med vandlÞbene.

Forfatteren og journalisten Carl Ewald (1856-1908) havde en omfangsrig produktion, der strakte sig fra ironiske artikler i Politiken over debatterende samtidsromaner og historiske romaner til eventyr. Carl Ewald er ogsÄ kendt for sin oversÊttelse af brÞdrene Grimms eventyr.