(2)

De mystiska gravstenarna

E-Book


"De mystiska gravstenarna Àr en godmodigt berÀttad detektivhistoria i traditionell stil. Den inbjuder till trivsam lÀsning och barn i mÄlgruppen kan nog kÀnna igen lusten för Àventyr och den trevande nyfikenhet nÀr det gÀller kÀrlek." Martin Jonols, BTJ

Sommarlovet Ă€r över och det Ă€r dags för klasskamraterna Sigge och Viggo att börja i femman. De gĂ„r som vanligt över kyrkogĂ„rden till skolan. Det kunde ha varit en vanlig promenad, men denna dag hĂ€nder nĂ„got mycket mĂ€rkligt. En gammal sliten gravsten spĂ€rrar deras vĂ€g. Sigges nyfikenhet leder in killarna pĂ„ ett spĂ€nnande Ă€ventyr, dĂ€r fler gravstenar dyker upp frĂ„n ingenstans pĂ„ KnĂ€bĂ€cks kyrkogĂ„rd. Är det nĂ„gon som stĂ€ller ut de mystiska gravstenarna? Eller Ă€r det nĂ„got övernaturligt inblandat?

Samtidigt I SÀbyskolan gÄr det ett hemskt rykte om en försvunnen elev, som troligen sitter inspÀrrad i den skrÀckinjagande vaktmÀstarens kÀllare. De bÄda mysterierna vÀvs ihop till en nervkittlande historia, som kryddas med tokiga hÀndelser, som den uppfinningstokiga Viggo stÀller till med.

I den första boken om Sigge Snövall, fÄr vi reda pÄ hur Sigge löser fallet med de mystiska gravstenarna och blir kallad skoldetektiv.