(0)

De vita handskarna

E-Book


Elisabeth Svan har arrangerat en hÀrlig trÀdgÄrdsfest med lek i det gröna för barnen, kaffe och tÄrta i syrénbersÄn för de vuxna. Men hennes sinnesnÀrvaro Àr spÀnd och hon kan allt annat Àn att njuta av tillstÀllningen. Det som oroar henne Àr de tvÄ rivalerna, Edvin Falk och Karl Peder Ström, som just nu befinner sig i hennes trÀdgÄrd och ser snett pÄ varandra. Hon vet att de bÄda mÀnnen sedan en tid förÀlskat sig i henne och stÀmningen mellan dem tycks olycksbÄdande. Plötsligt hörs ett pistolskott och festen stannar upp. En man kommer springandes, hack i hÀl av en annan bevÀpnad man. Vad som hÀnder sen ska komma att bli ett outgrundligt mysterium.

Bertil Falks "De vita handskarna" Àr en av novellerna i antologin "Alla tiders brott", skrivna av NovellmÀstarna (2018).

Bertil Falk (1933-) Àr journalist, författare, filmare och förlÀggare. Han har bland annat arbetat som reporter pÄ tidningen KvÀllsposten, som scripwriter pÄ TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lÄng rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen NovellmÀstarna.