(4)

Deep Purple : Highway Star - Ritchie Blackmoren vuodet 1968-1993

E-Book


Maailman ikonisimman hardrockbÀndin matkassa.

Yli sata miljoonaa levyÀ myynyt Deep Purple on menestyneimpiÀ ja pitkÀikÀisimpiÀ yhtyeitÀ maailmassa. Klassikkokoonpano Jon Lord, Ritchie Blackmore, Ian Paice, Roger Glover ja Ian Gillan sekÀ 70-luvun alun lÀpimurtolevyt In Rock, Fireball ja Machine Head loivat pohjan huimalle matkalle tÀynnÀ rakkautta ja vihaa, intohimoa ja ristiriitoja.

BÀndin perustajajÀsenelle, kosketinsoittajavelho Jon Lordille Deep Purplessa oli aina kyse musiikista. Yhtyeen toiselle perustajajÀsenelle Ritchie Blackmorelle kyse oli jostakin ihan muusta. Vuosien saatossa Purplen miehistö on vaihtunut useaan otteeseen. TÀtÀ kuvastaa hyvin tapa kutsua bÀndin eri vaiheita kokoonpanon jÀrjestysnumeron mukaan, Mark I:stÀ aina Mark VIII:aan. Joillekin bÀndissÀ soittaneille Deep Purple oli unelmatyöpaikka, toisille se taas oli kuin avioliitto pahimman painajaisensa kanssa. MissÀÀn vaiheessa Purplesta ei ole kuitenkaan puuttunut intohimoa ja rakkautta musiikkiin. Unohtumattomia levyjÀ ja konsertteja mahtuu matkaan enemmÀn kuin kymmenellÀ keskivertorockbÀndillÀ yhteensÀ. Highway Star - Ritchie Blackmoren vuodet 1968-1993 on maailman ikonisimman hardrockbÀndin tarina 60-luvun lopun Englannista marraskuiseen iltaan HelsingissÀ 1993, jolloin Deep Purplen kuolemattomat kitarariffit sÀveltÀnyt Ritchie Blackmore erosi yhtyeestÀ lopullisesti.

Mika JÀrvinen on yhtyeistÀÀn Crazy World ja Five Fifteen tunnettu helsinkilÀinen muusikko ja tietokirjailija, jonka aiempi teos paketoi koviin kansiin Ken Hensleyn luotsaaman Uriah Heepin levottoman 70-luvun.